nieuws

Populaire 'YouTube-familie' Latooy krijgt eigen boek

De bekendheid van YouTube-familie Latooy uit Oude-Tonge kent nauwelijks grenzen. De filmpjes van Gio, Melanie, vader Marcel en moeder Louise zijn met honderdduizenden kijkers ongekend populair op YouTube. Dit weekend verschijnt er zelfs een boek van het gezin.
In het boek komen de fans meer te weten over het viertal. "Zelfs dingen die we niet van elkaar wisten", zegt dochter Melanie. Ook staan er veel foto's van het gezin in, krijgen lezers tips hoe ze zelf succesvol kunnen zijn op YouTube en kun je lezen wat de favoriete recepten zijn van het gezin.
De eerste van het gezin die vlogde is zoon Gio. Zijn kanaal heeft ondertussen meer dan 550.000 abonnees. Gio: "Het blijft maar doorgaan, het is echt heel erg veel."
Met zijn video's heeft hij de rest van de familie besmet. Ongeveer een jaar geleden is zijn zus op YouTube gestart met een kanaal. Ook vader en moeder Latooy zijn gestart met een YouTubekanaal, waarop vooral filmpjes over het gezinsleven van de vloggers zijn te vinden.
Het hele gezin wordt op straat aangesproken en herkend. "Je staat er niet altijd bij stil, maar het is wel heel gek als het gebeurt," vindt moeder Louise.
Het boek wordt dit weekend gepresenteerd bij een tentoonstelling in Hilversum over YouTube en de wereld van vloggers.