nieuws

Kinderboekenweek 2016 van start met opa en oma

De leerlingen van groep 4B van OBS De Waterlelie gaan er eens goed voor zitten. De opa van de juf leest voor uit háár favoriete kinderboek. Ook in Hendrik-Ido-Ambacht begon woensdag de Kinderboekenweek 2016. Thema is dit jaar 'Opa's en oma's voor altijd jong'.
Ook al bestaat een kinderleven vandaag de dag voor een belangrijk deel uit iPad, Playstation of PC, kinderen lezen nog steeds, zegt juf Annewil Kleinjan. En als je wordt voorgelezen is het nog veel leuker, vinden veel kinderen.
Het is dan ook muisstil als Annewil's opa Martin van Son begint aan het verhaal over de drie biggetjes die een huis willen bouwen waarin ze kunnen schuilen voor de boze wolf.
Gevraagd naar hun favoriete leesvoer laten de 7- en 8-jarigen een bonte parade aan ideeën passeren. Sprookjes en paarden zijn favoriet. Maar ook Donald Duck, Mees Kees en Suske en Wiske hebben een mooie plek op het nachtkastje.
De komende tien dagen staan kinderboeken centraal op veel scholen in onze regio. Want van lezen leer je op een leuke manier, weten ze op De Waterlelie. "Het leuke aan lezen is dat het allemaal fantasie is", zegt Lucas. "Je komt in een heel andere wereld", vertelt leerling Lieke.