nieuws

Euromast heeft nieuwe eigenaar

De Rotterdamse horecaondernemer Willem Tieleman is de nieuwe eigenaar van de Euromast. Hij heeft woensdag zijn handtekening onder het koopcontract gezet.
Tieleman heeft al sinds 2003 de exploitatierechten van de Euromast. Daar betaalt hij jaarlijks 700.000 euro voor. De volledige overname was voor hem een logische stap. "Het is beter om huur aan jezelf te betalen dan aan een ander."
De nieuwe eigenaar zegt dat er voor bezoekers weinig verandert nu hij de Euromast in handen heeft. "We kunnen nu vooral achterstallig onderhoud zoals roestvlekken aanpakken. Alles bij elkaar is de mast in prima staat, maar je moet hem wel aanpakken om hem leven te blijven geven."
Concurrentie
De Euromast is met 185 meter de hoogste toren van Nederland die open is voor het publiek. In de toekomst wordt de publiekstrekker afgetroefd door de Zalmhaventoren. Die wordt 215 meter hoog.

Tieleman zegt niet bang te zijn dat hij een kat in de zak heeft gekocht. "Het duurt nog even voordat de Zalmhaventoren er is."
Bovendien gaat het goed met de bezoekersaantallen, zegt hij. "Het aantal bezoekers is bijna verdubbeld sinds ik in 2003 de exploitatierechten kreeg."

Dirk Paarlberg

De Euromast was lange tijd eigendom van Dirk Paarlberg. Hij zette de attractie naar verluidt in 2014 voor 8 miljoen euro te koop op een Zwitserse website.
Vorig jaar werd dit ingetrokken, omdat Paarlberg de cel in moest. Hij werd veroordeeld tot vier jaar cel voor witwassen, belastingfraude en oplichting.
Nu is de verkoop alsnog rond. Hoeveel Tieleman voor de Euromast heeft betaald, is niet bekend. "Het was in elk geval geen 8 miljoen."