nieuws

Ouders boos vanwege eerder sluiten Wellant Rotterdam-Crooswijk

Het Wellantcollege in Rotterdam sluit de school aan de Bosdreef. De 180 leerlingen van de vmbo-afdeling moeten vanaf volgend schooljaar al naar een nieuwe school. De scholieren van de mbo-afdeling verhuizen in 2018 naar een ander schoolgebouw. Waar is nog onbekend.
De sluiting van het gebouw hing al langer in de lucht. Het pand is volgens het Wellantcollege te groot, te oud en te duur. "Het vmbo en het mbo zitten samen. Er is ruimte voor 1200 leerlingen. Dat is veel te groot", legt Yvonne Ouwens, regiomanager van het Wellantcollege, uit.
Vorig jaar beloofde onderwijswethouder De Jonge de Rotterdamse gemeenteraad nog naar een oplossing te zoeken.
School niet afmaken
De ouders van leerlingen in de derde klas van het vmbo zijn boos. Hen was toegezegd dat hun kinderen de school nog in Rotterdam konden afmaken. Maar dat kan dus niet meer.
"Mijn dochter kwam emotioneel thuis. Alle kinderen en ouders zijn ontdaan", zegt Maryann van der Jagt, moeder en lid van de ouderraad. "Het is verschrikkelijk. Dit is onze enige groene school in Rotterdam."
Bindingsproblemen
Volgens Van der Jagt zijn nieuwe leerlingen die nu in de eerste en tweede klas zitten helemaal nooit geïnformeerd over de sluiting van de school in 2018. "Er zijn nog kinderen op de school aangenomen, terwijl al duidelijk was dat ze hun opleiding niet meer konden afmaken. Dat doe je kinderen toch niet aan?'', zegt de boze moeder.
Van der Jagt is ook kwaad, omdat er veel kinderen met een zogenoemd rugzakje op het Wellantcollege zitten. "Zij hebben bindingsproblemen. Nu hebben ze eindelijk een plek gevonden met vrienden en vriendinnen en nu worden ze verplaatst."
De school heeft info-avonden belegd. De eerste bijeenkomst is donderdagavond. Het Wellantcollege heeft beloofd de vmbo-leerlingen te helpen bij het zoeken naar een nieuwe school voor 2017.

Niet verkocht

Overigens wordt op het terrein rondom de school een nieuwe woonwijk gebouwd: Nieuw Kralingen. Wellant zegt dat het pand niet is verkocht aan de projectontwikkelaar van dat gebied. ''Er is nog geen bestemming voor het pand'', aldus een woordvoerder.
Wethouder
Wethouder De Jonge betreurt het vertrek van de school. ''Maar gelukkig is het groenonderwijs toch nog toegankelijk in de regio.'' De dichtstbijzijnde school zit in Barendrecht.