nieuws

St Solaire in Live uit Lloyd

De popsteden Rotterdam en Den Haag hebben een sterke, nieuwe muzikale troef in handen: St. Solaire. De zeskoppige band maakt prettige indiepop met een vette knipoog naar bands als Bon Iver, de vroege Coldplay, Elbow, Radiohead, kortom pop met een 'bite'..
St. Solaire
is ontstaan toen singer-songwriter
Geert van Emden
in de zomer van 2014 een EP' tje wilde opnemen in de studio van
Jesse den Dulk
(
ex- Elle Bandita, Spartaco, Vixy
). Tijdens het opnameproces sloeg de muzikale vonk over, na het opnemen van slechts een liedje viel alles op zijn plek; samen zouden zij een band beginnen, en zo geschiedde:
St. Solaire
!
Ondanks het korte bestaan heeft de band al op een aantal mooie plekken mogen spelen. Hoogtepunten waren het Songbird Festival, Where The Wild Things Are en Motel Mozaïque. Op Where The Wild Things Are werden ze gescout door de bandHAEVN en mochten ze mee op hun uitverkochte tour als voorprogramma in zalen als Tivoli, Doornroosje en Paradiso. Na de zomer viel de band landelijk op door in 48 uur de single in 40 steden live te spelen. In september 2016 kwam de eerste single van de band officieel uit, Morning Sun. Prima song, goed geproduceerd en binnenkort ook een clip erbij.
In Live uit Lloyd speelt het Rotterdams-Haagse zestal nog 4 songs die het verlangen naar een debuutplaat alleen maar groter maakt.Live uit Lloyd gaat deze gasten in de peiling houden. Met een beetje rugwind een mooie muzikale toekomst tegemoet...
Met: Geert van Emden - zang, Jesse den Dulk - gitaar,Tijs Kulker - drums, Buddy de Groot - gitaar,Pascal Konings - bas en Sjaak Douma - keys. Foto: Roeltje van de Sande Bakhuijzen