nieuws

Rotterdamse wethouder kan niets doen tegen kolencentrales

De twee nieuwe kolencentrales op de Maasvlakte moeten op termijn sluiten. Dat zei de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg toen hij woensdag door actiegroep Rotterdam Klimaat Initiatief werd opgeroepen de centrales te sluiten. "Ik wil dat wel, maar ik ga er niet over", zei Langenberg.
De actiegroep overhandigde de wethouder een straatbord met de naam 'Koolsingel'. Ook kreeg Langenberg een brief met de vraag of de centrales kunnen worden gesloten.
Die brief is ondertekend door ruim zeshonderd Rotterdammers. "Als we ons willen houden aan het klimaatverdrag van Parijs is het sluiten van deze centrales een grote stap", zegt initiatiefnemer Vatan Hüzeir.
"Ik ondersteun dit idee. De centrales moeten op termijn dicht, maar Rotterdam gaat daar niet over en investeert ook niet in de centrales", reageert Langenberg. Hij wil van de regering weten op welke termijn de kolencentrales kunnen sluiten.
Het straatbord Koolsingel hangt Langenberg overigens niet in de straat voor het stadhuis, maar op zijn werkkamer in het stadhuis.