nieuws

Rotterdammer trekt op skateboard door Schotse Hooglanden

Rotterdammer Henk van Dillen is amper negen maanden thuis van zijn indrukwekkende fietstocht van Rotterdam naar Singapore of hij is alweer terug van nieuwe uitdaging. Hij ging vorige week door de Schotse Hooglanden op een skateboard.
De geboren Alblasserdammer verhuisde onlangs naar Rotterdam. Hoewel hij net
in de benen had, begon het toch wel weer te kriebelen. "Ik hou van dingen moeilijker maken dan ze eigenlijk zijn", verklaart Van Dillen zijn honger naar uitdagingen.
En dus ging hij acht dagen op pad. Op een skateboard berg op en berg af was volgens de Rotterdammer een wel stuk zwaarder dan fietsen naar Singapore. "Je kan niet remmen dus naar beneden gaan is wel moeilijk. Je moet een voet op de grond houden die afremt. Ik heb één schoen waarvan de hele zool weg is."
Ook naar boven was niet makkelijk, vertelt Van Dillen. "Op de fiets kon ik alle spullen aan de fiets hangen. Nu moest ik alles zelf tillen, met één been op het skateboard en met één afzetten. Ik ging met verzuurde bovenbenen naar boven."
Maar verzuurde benen of niet, Van Dillen is nog lang niet klaar om zijn skateboard aan de wilgen te hangen. Een grote reis van Rotterdam naar Kaapstad in Zuid-Afrika lijkt hem wel wat. "Schotland was nog maar een oefening."