nieuws

Rotterdam pakt illegaal gokken in horecazaken aan

© Pixabay
Politie, justitie en andere opsporingsdiensten hebben in de eerste helft van dit jaar vijftien horecabedrijven in Rotterdam tijdelijk gesloten wegens illegaal gokken. Tien bedrijven moesten een maand dicht. Vijf bedrijven werden voor drie maanden gesloten.
Dat blijkt uit de resultaten van de aanpak van zogeheten ondermijnende criminaliteit. Daaronder vallen misdrijven als drugshandel, mensenhandel en witwassen. Op illegaal gokken is dit jaar voor het eerst stevig ingezet door de opsporingsdiensten.
Naast de sluitingen zijn negentien waarschuwingen uitgedeeld aan kroegbazen waar zonder vergunning werd gegokt op bijvoorbeeld sportwedstrijden. Ook zijn twintig modems, zeven laptops, gokbonnen en twee printers en computers in beslag genomen.
De cijfers laten verder zien dat er bij meerdere invallen 2,5 miljoen euro crimineel geld, 31 auto's en elf dure horloges in beslag zijn genomen. Daarnaast deed de politie 35 cocaïnevangsten in de haven.
Ook kon de politie meerdere familieleden oppakken na een anonieme tip. Zij vormden in Rotterdam-Zuid een drugsbende die handelde in cocaïne en heroïne. Zij zijn veroordeeld tot twee jaar cel en zijn 100.000 euro drugsgeld kwijt.