nieuws

Van der Gaag over blessure Arghus: 'Dit is voor niemand prettig'

Mitchell van der Gaag baalt logischerwijs van de zware blessure die Excelsior-verdediger Arghus afgelopen maandag heeft opgelopen in een wedstrijd met het tweede elftal. "Als zoiets gebeurt, in een situatie waarbij er niet zoveel aan de hand is, dat is voor niemand prettig. Zeker niet voor Arghus."
"Het is op de eerste plaats heel triest voor Arghus zelf, dat staat buiten kijf," vertelt de trainer van Excelsior een paar dagen na het vervelende moment. "Ook voor ons als team is het zuur, omdat we hem als een goede versterking zagen."
Arghus is de pechvogel van het seizoen bij Excelsior, want hij heeft door meerdere tegenslagen nog amper kunnen spelen. "Hij kwam wat later binnen en had wat kleine blessures gehad, is geschorst geweest en het team draaide goed. Dus hij is alleen ingevallen tegen ADO Den Haag. Afgelopen maandag was juist een wedstrijd voor hem om 90 minuten te spelen en dan te kijken naar de komende wedstrijden."
Of Arghus in Nederland of bij zijn club SC Braga in Portugal gaat revalideren, is nog niet bekend. "De club heeft snel gehandeld hier, met een MRI scan en vandaag is er een gesprek met de dokter die hem eventueel kan opereren. Het zijn niet de meest normale operaties, dus hij moet kijken waar hij vertrouwen in heeft. Er is ook overleg met Braga en met zijn allen gaan we beslissen wat het beste is voor Arghus zelf."