nieuws

Unilever schrapt 750 banen in Vlaardingen

Unilever sluit de vestiging in Vlaardingen in 2019. Er werken daar 750 mensen. Het personeel heeft donderdagmorgen te horen gekregen dat een deel van het werk mogelijk naar Wageningen gaat.
Eerder hadden bronnen aan RTV Rijnmond gemeld dat er 800 arbeidsplaatsen verloren zouden gaan, maar Unilever spreekt in een persbericht van 750.
In Vlaardingen doet Unilever aan de Olivier van Noortlaan vooral onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe producten. Wereldwijd zijn er zes van dergelijke R&D-centra, waaronder in lagelonenlanden als India en China.
Unilever bouwt in Wageningen een nieuw innovatiecentrum. Daar is plaats voor 550 werknemers. Sowieso kunnen daar de 350 medewerkers van de afdeling innovatie uit Vlaardingen terecht.
Ongeveer 200 banen gaan naar de vestiging aan de Nassaukade in Rotterdam.
Nog eens 200 banen gaan naar een vestiging in Engeland. Unilever zoekt voor personeel dat niet naar het buitenland mee wil, ander werk. Mogelijk is voor die werknemers ook plaats in Wageningen.

Geschiedenis

De vestiging in Vlaardingen bestaat meer dan vijftig jaar en stond aan de wieg van producten als Bertolli Melange, Sun Green vaatwastabletten en Calvé mayonaise.
Bij Unilever werken in Nederland ruim 3000 mensen.
Eerder dit jaar was er al een andere reorganisatie aangekondigd. Daarop legden medewerkers in Rotterdam en Vlaardingen enige tijd het werk neer.