nieuws

Sparta wint oefenduel in België

Sparta heeft donderdagmiddag in een oefenduel met 3-2 van KV Kortrijk gewonnen. In België maakten Spierings, Stokkers en Brogno de doelpunten voor de Rotterdammers, die niet met de sterkste elf aantraden.
Sparta begon sterk aan de wedstrijd tegen de nummer zeven van België. Na zes minuten was er al de Rotterdamse voorsprong door een doelpunt van middenvelder Stijn Spierings. Kort na het doelpunt deed KV Kortrijk wat terug via Idriss Saadi, maar in de 33e minuut schoot Spartaan Finn Fokkers de bal prachtig via de onderkant van de lat in het doel.
In de tweede helft breidden de Spartanen de voorsprong verder uit. Invaller Loris Brogno knikte de bal binnen na een corner van verdediger Mart Dijkstra, maar toch kwamen de Belgen weer terug. Rick Ketting maakte een overtreding net buiten het strafschopgebied, maar de bal werd toch op de stip gelegd. Anthony van Loo schoot de bal vanaf elf meter achter doelman Verrips.
Sparta moest het de laatste vijftien minuten stand houden met tien man. Verdediger Ruggero Mannes kreeg in de 73e minuut een rode kaart. Ook viel middenvelder Robert Klaasen nog in. De Spartaan speelde drie seizoen voor de club uit Kortrijk.

Scoreverloop
0-1 6' Spierings
1-1 11' Saadi
1-2 33' Stokkers
1-3 59' Brogno
2-3 63' Van Loo
Kaarten
Rood: 72' Mannes

Opstelling Sparta
Verrips, Mannes, Pinteaux, Dougall, Ketting, Vriends, Verhaar (45' Brogno), Dijkstra (73' Klaasen), Stokkers, Spierings, Calero (73' Salhi)