PODCAST

Podcast Feyenoord: ‘Nederlaag tegen AZ lag niet alleen aan Higler maar hij floot wel opnieuw een hele ongelukkige wedstrijd'

Podcast Feyenoord
Podcast Feyenoord © Rijnmond/VK Sportphoto
Na afloop van AZ – Feyenoord gaat het in een nieuwe aflevering van Podcast Feyenoord veel over de strafschoppen die Feyenoord (mede) de das om deden in Alkmaar. Alle strafschoppen in de competitie die Feyenoord tegen kreeg werden gegeven door Dennis Higler. En dus is ook de scheidsrechter onderwerp van gesprek in de podcast.
“Ik denk dat het twee essentiële momenten waren die ervoor zorgen dat Feyenoord in de problemen kwam,” vertelt Sinclair. “Het was een wedstrijd zoals we die vaker zagen, maar mede door die momenten en details gaat het mis. Daar kunnen we lang of kort over praten. Higler floot een hele ongelukkige wedstrijd met veel momenten die je ook anders kan interpreteren. Feyenoord heeft dit seizoen vijf penalty’s tegen gekregen, allemaal gegeven door Higler. Dat is toch een opmerkelijke statistiek.”
“Zelfs al zijn ze allemaal terecht,” reageert Dennis van Eersel. “Dan nog snap ik wel dat zoiets doorwerkt in het gevoel en de hoofden van de spelers. Maar daar moet je je ook tegen wapenen. Je hebt geen invloed op de scheidsrechter en wie dat is, alleen op je eigen prestaties. En het vele balverlies in Alkmaar, mogelijk doordat de emoties toenemen, kan je natuurlijk niet afschuiven op de scheidsrechter. Deze nederlaag ligt niet alleen aan het optreden van Dennis Higler natuurlijk.”
Het verlies van Feyenoord is extra zuur omdat koploper Ajax later op de dag verloor van Go Ahead Eagles. Het gat blijft daardoor zes punten, terwijl PSV uitloopt en AZ de Rotterdammers nadert op de ranglijst. “Dat is wel frustrerend,” zegt Bischop. “Feyenoord geeft het weg in de duels met de subtoppers, waarin het vaak ook beter was. Nu winnen ze een keer van alle ‘kleintjes’ maar hebben ze in die andere duels juist een probleem.”
Dennis van Eersel vindt die situatie wel minder frustrerend dan hiervoor. “Ik kan er altijd beter mee leven als je zo’n duel tegen AZ, Vitesse of Utrecht een keer verliest, maar liefst niet allemaal. Ik vind een nederlaag tegen een team als NEC of RKC Waalwijk altijd veel frustrerender. Omdat je daarbij kwalitatief altijd beter moet zijn.”
Verder spreken de mannen over de statistieken van spits Bryan Linssen, die vooral in de duels met teams uit het linker rijtje niet scoort. Ook gaat het alvast over het aanstaande thuisduel met FC Groningen en natuurlijk de komende Europese trip naar Belgrado.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl