nieuws

Groep sloopt snackbar met vuurwerk en stenen

In de nacht van vrijdag op zaterdag 10 september heeft een groep van zo’n tien jongeren stenen en vuurwerk bij een snackbar aan de Zomerakker in Spijkenisse naar binnen gegooid. Ook op de bovengelegen woning komt vuurwerk op het balkon.
Even na één uur ’s nachts bellen verschillende omwonenden de alarmlijn omdat zij harde knallen en brekend glas horen. Agenten zien dat bij de nabijgelegen snackbar de ramen zijn ingegooid en dat het pand vol rook staat. Ook op het balkon van de woning boven de snackbar is vuurwerk terecht komen. Het balkon heeft lichte schade. De schade aan de snackbar is aanzienlijk. De zaak gaat enkele dagen dicht.
Op de foto's en video is de groep te zien. Ze komen aanrennen, gooien het vuurwerk en de stenen en rennen door naar de parkeerplaats achter de snackbar. Ze dragen allenmaal zwarte kleding om één na. Een jongen heeft een rode trui aan.
Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen en aanvullend beeldmateriaal. Heeft u het incident of de groep jongeren vlak voor of na het incident gefilmd, dan zou de politie deze beelden graag van u ontvangen. U kunt contact opnemen met de politie via of via 0800-6070. Als u liever anoniem blijft dan kunt u melding doen bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.