nieuws

Sluwe woningoverval in Hendrik Ido Ambacht

Er wordt aangebeld bij een bewoonster van de Margrietstraat in Hendrik Ido Ambacht. Voor de deur staan twee jongemannen. Zij vertellen dat hun bal tijdens het voetballen in de tuin bij de bewoonster in de tuin is beland. Dat blijkt inderdaad te kloppen. Maar die bal is bewust in de tuin gelegd want de twee jongens komen niet voor de bal. Het is een woningoverval.
Bij de overval zijn drie mannen betrokken. De politie heeft een van hen al kunnen aanhouden maar wil uiteraard ook de twee andere mannen aanhouden.
Wat is er precies gebeurd ? Op donderdag 11 februari wordt er aangebeld bij een bewoonster van de Margrietstraat. Zij is op dat moment thuis met haar 7-jarige dochter.
De bewoonster doet open en ze ziet een kleine Aziatisch uitziende man voor de deur staan. Hij vertelt dat zijn bal in de achtertuin ligt en vraagt of de vrouw hem wil pakken. De vrouw doet dat en als ze naar de achtertuin loopt ziet ze inderdaad een bal liggen. Ze opent de achterdeur en dan word ze plotseling vastgegrepen door een man.
Dat bal is dus een list. Het is een hinderlaag.
De man trekt de vrouw vanuit de tuin de woning binnen, daarna komt er nog een andere man bij. Ze wordt geschopt, geslagen en bedreigd, allemaal voor de neus van haar 7-jarige dochter. De vrouw gilt enorm en mogelijk daarom slaan de mannen op de vlucht.
Na de woningoverval ziet een getuige twee mannen wegrennen uit de steeg achter de woning. Ook ziet de getuige een kleine donkerkleurige auto met gedoofde lichten wegrijden uit de Christinastraat. De auto slaat op de Wilhelminasingel rechtsaf.
De getuige beschrijft beide mannen als vrij klein: rond de 1 meter 70. Ze zijn rond de 20 jaar. Een van hen had halflang donker krullend haar. Beide droegen donkere kleding.
En er is dus de man die aanbelt. Hij vertelt de vrouw de smoes over de bal in de achtertuin waarna ze door twee andere mannen in de achtertuin wordt overvallen.
De aanbeller is een man met een Aziatisch uiterlijk. Hij is 18 a 19 jaar en tussen de 1 meter 65 en 1 meter 72 lang.
Een van de mannen is dus aangehouden. Dat is één van de woningovervallers in de achtertuin. De andere twee worden nog gezocht.
Heeft u informatie voor de politie? Bel dan 0800-6070. Of Meld Misdaad Anoniem: 0800-6070.