nieuws

Flakkee kiest desnoods voor alternatief kunstgrasveld

Goeree-Overflakkee zet de aanbesteding voor kunstgrasvelden bij voetbalclubs op het eiland door, ondanks de recente negatieve publiciteit. Wel wordt een slag om de arm gehouden bij de keuze voor de vulling van het kunstgras. Mochten de zwarte autobandkorrels toch gezondheidsrisico's opleveren, dan worden duurdere alternatieven gekozen.
Dat zegt sportwethouder Marnix Trouwborst naar aanleiding van een uitzending van he
waarin gezegd werd dat de korrels gevaarlijke stoffen bevatten, die in hoge concentraties kankerverwekkend kunnen zijn.

Alternatieven

Op Goeree-Overflakkee wordt al twee jaar gesproken over de aanleg van kunstgrasvelden bij alle dertien voetbalverenigingen. De gemeenteraad heeft 5,3 miljoen euro gereserveerd, maar Trouwborst is bereid 300.000 euro extra te reserveren als duurdere alternatieven als kurk of kunststof korrels veiliger blijken.
Trouwborst: "We hebben ons tot nu toe laten leiden door het RIVM, dat stelde dat de korrels geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben. Als nu blijkt dat die conclusie gebaseerd is op gebrekkig onderzoek, dan pleit ik net als de KNVB en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor nader onderzoek."
Rotterdam en H-I-A
Ook wethouder Visser van de gemeente Rotterdam hoopt dat er snel duidelijkheid komt: "In de aanbesteding voor tien nieuwe kunstgrasvelden vragen we nu aan de aannemers om alvast alternatieven aan te dragen voor de korrels."
In Hendrik-Ido-Ambacht werden omwonenden zes jaar geleden ziek door een kunstgrasveld van voetbalclub ASWH. Vooral de geur van de rubberkorrels was ziekmakend. Het veld is inmiddels vervangen.