nieuws

Horeca en sportverenigingen op gehandicaptenkorrel

Het blijft behelpen met de toegankelijkheid van veel gebouwen voor mindervaliden. De Verenigde Gehandicapten Organisaties Rotterdam hebben deze week een schouw bij horecagelegenheden, sportverenigingen en op het Kasteel van betaald voetbalclub Sparta uitgevoerd.
De Harbourclub en Oporto kwamen er als horecazaken genadig vanaf. Ook het Kasteel kreeg na een strenge beoordelingscheck het felbegeerde VGR-toegankelijkheidsvignet.
Aan het Tempo-Teamuitzendbureaugebouw moet qua ov-bereikbaarheid en toegankelijke gebruiksvriendelijkheid nog een hoop gebeuren voor de mindervalide medemens, blijkt uit het beoordelingsrapport.
Het nieuwe Tempo-Teamonderkomen dat ze binnenkort betrekken zal zorgvuldiger handicapproof worden ingericht. Dat heeft de uitzendorganisatie beloofd.
Nadat de VGR-subsidie aanzienlijk gekort is door de gemeente, heeft de Rotterdamse tak van het midden- en kleinbedrijf deze voorheen gratis schouwingen nu met de Rotterdamse gehandicaptenorganisaties op zich genomen om de Maasstadgebouwen gastvrijer voor mensen met beperkingen te maken.
Jack Kerklaan haakt bij de audit-check en doublecheck van rolstoelster Lia Schop en visueel gehandicapte Leen Poot aan.