nieuws

Laatste training 't Hoen: 'Het valt me zwaar'

Evert-Jan 't Hoen leidde donderdag zijn laatste training als honkbalcoach van Curaçao Neptunus. De club uit Rotterdam wil niet verder met de trainer, die zijn periode bij Neptunus kan afsluiten met een landstitel. Zaterdag kunnen de honkballers namelijk kampioen worden. "Ik leef er al een tijdje met een heel apart gevoel naartoe",  zegt 't Hoen.
Een week voor de Holland Series maakte Neptunus bekend na het seizoen afscheid te nemen van 't Hoen. "Dat nieuws kwam voor mij binnen als een bom. Er heerste ongeloof. Ik vond het moment raar", vervolgt de oud-honkballer. "Het valt me zwaar. Ik heb geen inhoudelijk gesprek gehad met het bestuur. Dat wil ik na de Holland Series doen."
De stand in de Holland Series tegen L&D Amsterdam Pirates is momenteel 3-2 in het voordeel van de Rotterdammers. Bij een overwinning op zaterdag of eventueel zondag is Neptunus voor de vierde keer op rij kampioen in de hoofdklasse. "Die klus willen we met z'n allen klaren. We zijn enorm aan elkaar gewaagd."
't Hoen: "Het is mijn laatste training, maar ik ben toch meer bezig met zaterdag. We moeten nog één keer winnen om landskampioen te worden. Alleen daar gaan mijn gedachten naar uit. Het besef is er, maar ik wil me daar niet te veel mee bezig houden. Ik vind de wedstrijd belangrijker dan mijn rol nu."
De coach gaat na het seizoen goed nadenken over zijn toekomst. "Ik heb er geen haast mee en ga eerst op vakantie. Ik ga in ieder geval niet halsoverkop naar een andere club toe. Honkbal loopt niet weg", aldus 't Hoen, die wel aanblijft als coach bij de Rotterdamse honkbalschool Unicorns.