nieuws

Sparta viert 100 jaar Kasteel, en RTV Rijnmond viert mee

Het Kasteel
Het Kasteel
Het Kasteel van Sparta bestaat op 15 oktober 100 jaar. Daarom organiseert de Rotterdamse club een heuse feestweek die begint op zaterdag de 15de met de thuiswedstrijd tegen Willem II. Honderd jaar geleden waren de Tilburgers eveneens te gast tijdens het openingsduel op het toen splinternieuwe complex in de nieuwbouwwijk Spangen.
RTV Rijnmond staat vanaf volgende week al stil bij 100 jaar Kasteel. Zo is vanaf komende maandag tot en met donderdag (10 oktober t/m 13 oktober) de tv-serie '7 minuten' geheel gewijd aan de verjaardag van het monumentale pand aan de Spartastraat. Daarnaast komt Radio Rijnmond op donderdag 20 oktober tussen 13.00 uur en 16.00 uur live vanuit het Kasteel.
Een dag na het competitieduel met Willem II is er op zondag 16 oktober op het Kasteel een wedstrijd tussen Oud Sparta en Oud Willem II. Op die dag is op Foxsports ook een documentaire over het stadion te zien. In de dagen erna zijn er diverse businesslunches in de Ridderzaal en wordt er op het veld van het stadion een aantal toernooien gespeeld. Op donderdag de 20 oktober is er een schoolontbijt in het Kasteel, alsmede een echte kasteelbruiloft.
Vrijdag 21 oktober wordt er in en om het Kasteel een grote feestavond georganiseerd. Kaarten kunnen gekocht worden via www.spartakaartje.nl en kosten 100 euro. Op zaterdag de 22ste wordt de feestweek afgesloten met een Kasteelfestival voor het hele gezin.