nieuws

Sarina Wiegman omarmt voorbeeldfunctie bij Sparta

Sarina Wiegman is zich bewust van haar voorbeeldfunctie voor andere vrouwen en meisjes, nu zij de eerste vrouw is die een officiële functie in de trainersstaf van een BVO heeft. "Sparta steekt in zekere zin zijn nek uit en toont zich een progressieve club."
Wiegman is trots op haar functie, als vervanger van de van een operatie herstellende Leen van Steensel als assistent-trainer bij Jong Sparta: "Ik vind het wel leuk want ik besef me ook wel dat we iets doorbreken hiermee."
"Ik probeer vrouwen en meisjes te stimuleren om iets te doen wat ze heel leuk vinden en de lat hoog te leggen. Niet om een grens te doorbreken, maar juist om te doen waar je van houdt, want daar word je gelukkig van."
Met het behalen van haar papieren Coach Betaald Voetbal is de assistent-bondscoach van het Nederlands Vrouwenelftal de derde vrouw die ook in het profvoetbal actief mag zijn. Vanwege haar stage bij Sparta, kwam de club bij haar uit.
Haar kwaliteiten als trainer, hebben daarbij de doorslag gegeven. "Het feit dat Alex (Pastoor red.) mij gebeld heeft om te vragen dat ik hierbij zit, zegt al genoeg. Tactisch en inhoudelijk ben ik met dezelfde dingen bezig als bij een vrouwenploeg. Alleen in de omgang is het wat anders. Mannen stappen gemakkelijk over dingen heen, na een discussie gaan ze snel weer verder. Dat is bij vrouwen net wat anders."