nieuws

Zorgmedewerkers Laurens in actie tegen reorganisatie

Een handjevol zorgmedewerkers heeft vrijdagmiddag actie gevoerd bij zorginstelling Laurens in Rotterdam. Ze protesteerden tegen een reorganisatie die volgens hen ten koste gaat van medewerkers en de cliënten.
"Het verzorgende personeel staat op omvallen", vertelt medewerker Hennie. "Een aantal houdt de enorme werkdruk nog vol, maar ik vraag me af hoe lang nog."


Ultimatum

De boze zorgmedewerkers verzamelden zich bij het centraal station in Rotterdam. Van daaruit vertrokken ze naar het verpleeghuis Antonius op de Nieuwe Binnenweg. Daar stelden ze Laurens een ultimatum.


"In dat ultimatum staat dat er meer collega's op de vloer bij moeten", vertelt Cihan Lacin van FNV Zorgen en Welzijn. "En dat collega's die nu boventallig zijn verklaard snel weer terugkeren op de werkvloer."

Verscherpt toezicht

Laurens staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De zorgkoepel wordt gerekend tot een van de elf verpleeghuisinstellingen die volgens de inspectie slecht presteren.
Bij het overhandigen van het ultimatum beloofde directeur Hans van Petten dat er volgende week antwoorden volgen op de vragen in het ultimatum.

Hoop

"We houden hoop", zegt medewerker Hennie na afloop. "Anders hadden we het al lang opgegeven."