nieuws

Chris Natuurlijk 8 oktober:1000 braakballen pluizen

Recordpoging braakballen pluizen, Jelle Reumer "writer in residence" op Tiengemeten en Gluren bij duurzame buren.
1000 braakballen pluizen

Merijn van den Hoogenhoff van het Hoeksche Waards Landschap legt uit hoe hij en zijn team op 8 oktober een
gaan doen tijdens de 5e Jeugdnatuurwerkdag in het Nationaal Landschaps Centrum Numansdorp. Onder het pluizen vertelt hij wat hij in de braakballen vindt aan botjes van muizen en hoe het gaat met uilen in de Hoeksche Waard.

Fietstour langs duurzame huizen

Zaterdag 8 oktober kun je in Rotterdam Gluren bij de Duurzame Buren: kijken in andermans huizen in de stad die duurzame oplossingen hebben gevonden om te wonen. Van zonnepanelen en een moestuin op het dak, tot het bouwen van smalle huizen en onafgewerkte betonnen muren, waardoor er minder materiaal wordt gebruikt. Chris Natuurlijk gluurt bij een deelnemer in Rotterdam-Noord.

Schrijver op Tiengemeten

Jelle Reumer, tot voor kort nog directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, woont zes weken op natuureiland Tiengemeten als writer in resicidence.
Hij werkt aan een boek over de Amerikaanse schrijver Henry David Thoreau. De essaybundel verschijnt volgend jaar ter gelegenheid van de 200ste geboortedag van Thoreau op 12 juli 1817.
De natuurbeschermer en filosoof was een inspiratiebron voor veel latere natuurvorsers. Volgens Jelle Reumer heeft hij prachtige verhalen geschreven over de natuur. Zoiets is Reumer ook van plan, prachtige verhalen schrijven over de natuur op Tiengemeten in de stijl van Thoreau. In Chris Natuurlijk vertelt hij hoe het hem vergaat op het eiland als schrijver en als tijdelijke bewoner.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.