nieuws

Neptunus pakt vierde landstitel op rij

De honkballers van Curaçao Neptunus zijn voor de vierde opeenvolgende keer landskampioen geworden. Zaterdag waren de Rotterdammers in het zesde duel van de Holland Series te sterk voor L&D Amsterdam Pirates: 4-3. Het was bovendien de laatste wedstrijd voor coach Evert-Jan 't Hoen.
Door fouten van de Amsterdammers kon Neptunus in de vierde inning voor het eerst scoren. Good-old Raily Legito - eveneens in zijn laatste wedstrijd - en Dwayne Kemp profiteerden en kwamen over de thuisplaat. Christian Diaz maakte er in de vijfde inning zelfs 3-0 van.
Toch kwamen de bezoekers uit de hoofdstad terug in de voor de honderden aanwezige toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd. In de zevende inning wist Amsterdam door goed honkbal liefst drie keer te scoren: 3-3. Met een gelijke stand op het scorebord lieten beide teams vervolgens met meerdere honken bezet kansen liggen op de voorsprong.
Uiteindelijk was het Legito die voor het eerst in de Holland Series wist te scoren met pitcher Tom de Blok op de Amsterdamse heuvel. De 38-jarige honkballer stal het tweede honk en werd daarna in het eigen Familiestadion binnen geslagen door Rien Vernooij.
In de best-of-seven-serie komt de eindstand op 4-2. Het betekent voor Curaçao Neptunus de zeventiende landstitel in de clubhistorie.