nieuws

Volleybalcoach Merx: 'Het kan niet slechter'

Het volleybalseizoen gaat zaterdagavond van start en dat met twee herenteams uit de regio Rijnmond. Naast het teruggekeerde Nesselande uit Zevenhuizen is ook ARBO Rotterdam Volleybal weer actief in de eredivisie. En dus voor coach Rodin Merx weer de uitdaging om zich te handhaven met de Rotterdammers.
"We zijn nog maar kort compleet en dat is lastig. Op het laatste moment zijn er nog wat jongens bijgekomen, maar we hebben er wel zin in", laat Merx weten aan
RTV Rijnmond
. "We hebben een mix van jongens die gebleven zijn, jongens die uit het tweede zijn doorgekomen en wat buitenlandse spelers uit onder andere Australië en Oostenrijk. Het is weer een uitdaging om dat in één team te gieten."
Na de laatste plaats van afgelopen seizoen hoopt Merx dit seizoen hoger te eindigen. "Het voordeel is dat het niet slechter kan", zegt de coach gekscherend. "Het zit wel in de planning. We gaan er zeker voor om het beter te doen", aldus Merx.
ARBO Rotterdam Volleybal speelt zaterdag in de eigen Alexanderhal tegen Taurus uit Houten. Nesselande begint het seizoen met een thuisduel tegen Zwolle.