nieuws

Excelsior Maassluis klimt op ranglijst

Excelsior Maassluis is twee plaatsen geklommen op de ranglijst in de tweede divisie. De ploeg rekende in eigen huis af met hekkensluiter HHC Hardenberg (3-0) en staat nu zesde. Stephan Kruithof, Rosario Almeida en Kevin Vink namen de goals voor hun rekening. De ploeg van coach Jeroen Rijsdijk blijft daardoor in eigen huis ongeslagen.
Barendrecht komt later op zaterdag pas in actie. Die club speelt een uitwedstrijd tegen FC Lienden. Jong Sparta neemt het maandag op tegen Jong Vitesse.

Derde divisie

In de derde divisie blijft ASWH in het spoor van koploper FC Lisse. De Ambachters waren zaterdag met 3-0 te sterk voor Rijnsburgse Boys door goals van De Lange, Van Driel en Deprez. Na negen wedstrijden bedraagt de achterstand op Lisse drie punten.
SteDoCo uit Hoornaar wist eveneens te winnen. In eigen huis werd Harkemase Boys met 4-1 verslagen. Tokul, Patijn, Van Dam en Meierdes. SteDoCo staat nu twaalfde, met twee punten achterstand op Capelle. Die club verloor zaterdag bij Jong FC Volendam: 2-1.

Hoofdklasse A

Spijkenisse staat in de hoofdklasse A nog altijd tweede. De formatie van coach Peter Wubben won in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 van laagvlieger Sliedrecht. Achilles Veen is koploper met slechts één punt meer.
RVVH en Smitshoek kwamen allebei niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Tegen respectievelijk Noordwijk en Ter Leede kon niet worden gewonnen. RVVH staat zesde en Smitshoek is nog altijd hekkensluiter.