MISHANDELING

Pakketbezorger overlijdt na mishandeling in Hoogvliet - UPDATE

De pakketbezorger raakte zwaargewond bij de mishandeling
De pakketbezorger raakte zwaargewond bij de mishandeling © AS Media
De pakketbezorger die vorige week werd mishandeld in Hoogvliet is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De verdachte is een 29-jarige Rotterdammer. Hij wordt nu vervolgd voor doodslag en niet meer voor zware mishandeling. De familie van het slachtoffer is aangeslagen en zoekt rust 'om dit enorme verlies te verwerken'.
De mishandeling vond op maandag 21 februari plaats aan de Steurweg te Hoogvliet. De twee mannen kregen onenigheid over een pakketje, wat leidde tot een vechtpartij. De 29-jarige Rotterdammer zag rood voor zijn ogen en sloeg en trapte hard op de pakketbezorger in. Volgens een ooggetuige kreeg het slachtoffer een trap, waarna hij met zijn hoofd op de stoep viel.
De dader verstijfde vervolgens en probeerde de man te helpen totdat de hulpdiensten arriveerden. Bij de hulpverlening werd onder meer een traumahelikopter ingezet. De Rotterdammer werd gearresteerd. Volgens justitie zit de verdachte nog steeds vast. Volgende week moet hij voor de raadkamer verschijnen. Die bepaalt vervolgens of zijn voorarrest met drie maanden verlengd wordt. De verdenking is verzwaard van zware mishandeling naar doodslag.
Justitie hoopt dat mensen die het incident hebben zien gebeuren, alsnog contact opnemen met de politie.

Reactie van familie slachtoffer

De bezorger komt uit Rotterdam-Zuid en laat een vrouw van 31 en twee kinderen achter. In een reactie zegt de familie van het slachtoffer 'geschrokken' en 'aangeslagen' te zijn. "Het verdriet, ongeloof en boosheid zijn onmetelijk groot. Wij gaan hem enorm missen. Een mooi en goed mens is er door dit zinloze geweld niet meer."
De familie zegt verder onder de indruk te zijn van de aandacht en het medeleven. "Wij hebben nu behoefte aan rust om het enorme verlies te verwerken en hopen dat iedereen dit respecteert."