nieuws

Salomon: 'Grote schoenen, maar hij kan niet het verschil maken'

De basketballers van Forward Lease Rotterdam verloren zaterdag in de seizoenouverture kansloos van ZZ Leiden. Het werd 54-74 voor de bezoekers. Bij de thuisploeg ontbrak La'Shard Anderson vanwege een spierblessure. Twee andere Amerikanen, Anthlon Bell en Peter Alexis, debuteerden wel in de eredivisie.
En vooral om laatstgenoemde is veel te doen. In augustus contracteerde Rotterdam de 2.13 meter lange center, die afkomstig is van de Philadelphia University. Althans, de club dacht dat hij 2.13 meter was. Eenmaal geland in Rotterdam, bleek Alexis zo'n vijf a zes centimeter kleiner te zijn. "Ik vond dat opvallend. Het schijnt vaker voor te komen. Je doet veel op basis van filmmateriaal. Hij leverde topprestaties in zijn league. Dan denk je, dit wordt 'm. Ja, zijn schoenen zijn heel groot, maat 19, maar ik heb nog niet gezien dat het in het veld tot z'n recht komt," aldus coach Armand Salomon. "Hij kan op dit moment niet het verschil maken. Daar haal je een Amerikaan wel voor."
Op de vraag of Alexis in het vliegtuig was gestapt als Rotterdam wel wist dat hij geen 2.13 meter was maar een centimeter of zes kleiner, kwam Salomon met een verrassend antwoord. "Nee, dan niet nee."