nieuws

Aboutaleb streeft naar nog minder overvallen

ontbijtweekvandeveiligheid
ontbijtweekvandeveiligheid
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wil het aantal overvallen omlaag brengen door meer samenwerking tussen gemeenten en het rijk. Dat zei hij maandagochtend, aan het begin van de landelijke Week van de Veiligheid.
"Je ziet ook dat het werkt", zei Aboutaleb op Radio Rijnmond. "Onder het bewind van minister Hirsch Ballin zaten we op 2900 roofovervallen en nu zitten we op iets meer dan 1000, dus het loont wel als je gaat samenwerken."
De week van de Veiligheid werd maandagochtend geopend met een ontbijt in de Van Nellefabriek in Rotterdam, waar politici, ondernemers en andere betrokkenen aanwezig waren.
De week is bedoeld om het bewustzijn onder ondernemers rond veiligheid te vergroten. Dit jaar is het thema Personeel en Veiligheid. Het gaat onder meer over trainingen die medewerkers leren wat ze moeten doen bij een overval.
Volgens minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) verloopt de samenwerking prima: "Ik ben heel blij met de hulp van burgemeester Aboutaleb. Hij is voorzitter van de taskforce overvallen, die het aantal overvallen enorm naar beneden wil krijgen", zei de minister.
"We hebben een hele belangrijke klus met elkaar te klaren, dat kan de minister niet alleen", vertelt burgemeester Aboutaleb. "Het aardige is dat we nu de gemeente, minister en de ondernemers bij elkaar brengen." Volgens hem gaat het goed met het aantal overvallen, dat dus daalt.
"Vandaag proberen we weer een stapje verder te komen. Elk jaar als we denken het gaat niet meer naar beneden, zien we dat het toch weer vijf, tien procent afneemt. En elke overval minder is natuurlijk een slachtoffer minder."