MISHANDELING

Buurtbewoners aangeslagen na overlijden mishandelde pakketbezorger

Eerbetoon voor de overleden pakketbezorger
Eerbetoon voor de overleden pakketbezorger © Ronald van Oudheusden
Buurtbewoners zijn aangeslagen door het nieuws dat de pakketbezorger die vorige week maandag werd mishandeld in Hoogvliet aan zijn verwondingen is overleden. De 42-jarige bezorger was zwaargewond geraakt nadat hij door klappen van de 29-jarige verdachte met zijn hoofd op de stoep terecht was gekomen. Inmiddels is er een eerbetoon met bloemen en kaarsjes voor de pakketbezorgers neergezet aan de rand van Steurweg.
Het nieuws maakte veel indruk in de buurt. "Het was heel erg schrikken", vertelt een buurtbewoonster. "Ik kende hem wel, want hij kwam regelmatig langs om een pakketje af te geven", gaat ze verder. "Hij was altijd even vriendelijk en behulpzaam: bij zware pakketten bood hij aan om ze even binnen te zetten."
Ze had niet meteen door dat het om de vaste bezorger ging die gewond was geraakt. "Pas later werd bevestigd dat het die van ons was. Heel heftig, al helemaal omdat het hier aan de overkant is gebeurd."
Ook bij een andere buurtbewoonster kwam het nieuws hard aan. "Dit was zijn vaste wijk, dus ik weet wie het was. Ik zag hem altijd als een heel vriendelijke, vrolijke man. Ik heb er afgelopen week wel dagelijks aan gedacht, en nu hoor ik dat hij overleden is. Ook al kende ik hem niet persoonlijk, het grijpt je toch naar de keel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl