nieuws

Terugkeer Oranje in De Kuip smaakt naar meer

Afgelopen vrijdag keerde het Nederlands elftal voor het eerst in ruim twee jaar terug naar De Kuip. En die terugkeer smaakte naar mee, volgens diverse volgers van Oranje.
"Als je puur en alleen naar het voetbalstadion kijkt, dan is De Kuip natuurlijk dé top," zegt journalist Willem Vissers van De Volkskrant. "Als je binnen stapt, dan kom je binnen in een voetbalstadion, terwijl je in de ArenA een theater betreedt," valt Valentijn Driessen van De Telegraaf hem bij.
"We moeten het niet groter maken dan het is. De Amsterdam ArenA is óók een mooi stadion," zegt Jeroen Elshoff van de NOS. "Het is nu een paar keer achter elkaar misgegaan in Amsterdam, maar laten we niet bijgelovig worden en zeggen dat dit alleen aan De Kuip of de ArenA ligt. Dat zou ook een beetje gek zijn."
Toch is er de roep om een nieuw stadion bij de directie van Feyenoord en de KNVB. Willem Vissers: "De leiding van Feyenoord zegt zelf ook dat het naar een ander stadion wil om meer geld te verdienen. Dat gaat in De Kuip moeilijker."
Volgens Jeroen Elshoff hoeft die discussie voor de toekomst van Oranje geen rol te spelen op dit moment. "Het gaat niet om de commercie, maar om de spelers en het publiek. Waar voelen zij zich het prettigst? Als dat in De Kuip is, dan moet daar gespeeld worden."