nieuws

Lof voor Karsdorp in Oranje: 'Het straalt van enthousiasme'

Rick Karsdorp maakte vrijdag zijn debuut voor het Nederlands elftal, uitgerekend in het stadion van zijn club Feyenoord. De kritieken na afloop van zijn optreden tegen Wit-Rusland (4-1) zijn erg lovens voor de rechtsback.
"Hij stond er alsof hij er al jaren in stond," zegt Jeroen Elshoff van de NOS. "Maar het was pas de eerste keer. Hij is er nog lang niet. Er moet nog iets meer rust, ook in de eindpass. Dan kan het weleens een hele tijd duren voordat hij weer verdwijnt van die positie."
Ook Willem Vissers van De Volkskrant is positief over het debuut van Karsdorp. "Hij zal best eens verdedigend een fout maken, maar het straalt van enthousiasme. Dat vond ik ook leuk aan het Nederlands elftal vrijdag, echt leuk en enthousiast."
Valentijn Driessen van De Telegraaf zou vreemd opkijken als de rechtsback van Feyenoord maandagavond tegen Frankrijk niet opnieuw in de basis staat. "Rick Karsdorp kon zonder druk spelen. Ik zou niet weten waarom je daar op dit moment iemand anders moet neerzetten."