nieuws

Nynke Laverman in Live uit Lloyd

De Friese zangeres Nynke Laverman lanceerde dit jaar alweer haar vijfde album, 'De Wachter'. Een plaat rond het thema 'onthaasten'. Met cello, piano en marimba trekt de 36-jarige zangeres door het land. In Live uit Lloyd serveert Nynke een staalkaart van de show, die eind november ook in Rotterdam een zachte landing zal maken.
Met haar debuutalbum
Sielesâlt
viel ze meteen op. In 2003 liet
Nynke Laverman
Nederland kennismaken met de ‘
Friese fado
’, het traditionele lied uit Portugal gezongen in haar moedertaal, het Fries. Het album behaalde de Gouden status en ze ontving de Piter Jelles Prijs, een literaire prijs voor de vertalingen van de gedichten van
Slauerhoff
die ze hiervoor maakte.
Daarna maakte Nynke Laverman nog een drietal studioplaten waarbij ze vaak met thema's werkt die door het hele album lopen. Voor 'Nomade' uit 2009 verbleef ze zelfs langere tijd tussen de nomaden in Mongolië. Daarover vertelde ze al in Live uit Lloyd in september 2010 (klik).
Op Oerol 2016 presenteerde Nynke haar gloednieuwe, vijfde album 'Wachter'. Een muzikale ode aan de kunst van het wachten, waarin ze de kracht van taal nog sterker laat spreken dan voorheen en waarin ze de cello centraal zet. Ze produceerde het album samen met haar man Sytze Pruiksma (slagwerker & componist) en nam alles thuis op. Sebastiaan Koolhoven schreef de celloarrangementen en Sebastiaan Meijer tekende voor de mixage. Het leverde een sound op die een stuk rauwer en meer beatgericht is dan voorheen.
Vrijdag25 november 2016 is het muziektheaterstuk De Wachter te zien en horen in Lantaren Venster in Rotterdam!
In Live uit Lloyd speelt Nynke met Sytze Pruiksma op marimba en piano en Geneviève Verhagen op cello.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl