nieuws

Basketballers Rotterdam gaan voor halve finale

De basketballers van Forward Lease Rotterdam hebben een ambitieuze doelstelling: de halve finale van de play-offs halen. De laatste keer dat dit lukte was tien jaar geleden. In de jaren erna eindigde Rotterdam meestal als laatste in de eredivisie. Met als positieve uitschieter de zesde plek vorig jaar.
Tegen Leiden, de nummer drie van vorig seizoen, had Rotterdam geen schijn van kans. Na vijf minuten keek de ploeg van Armand Salomon al tegen een 13-0 achterstand aan. Uiteindelijk won Leiden met 74-54 van Rotterdam, dat weliswaar hun belangrijkste speler Lashard Anderson miste, maar dat ook in de breedte veel zwakker was dan hun tegenstander.
Om de hoge ambities waar te maken versterkte Rotterdam zich in de zomer met twee Amerikanen: Anthlon Bell en Peter Alexis. Alexis werd gehaald als lange center van 2.13 meter, maar in werkelijkheid is de Amerikaan 'maar' 2.07 meter. Een verschil van zes centimeter, maar wel cruciaal in het basketbal. Bijkomend nadeel is dat de Amerikaan niet alleen kleiner is dan verwacht, maar - in elk geval tegen Leiden - ook minder goed is dan gehoopt. Op de vraag of Alexis ook gehaald zou zijn als hij 2.07 meter was, is Salomon duidelijk: "Nee, dat denk ik niet."