nieuws

Rutte trapt VVD-campagne af in Spijkenisse

VVD-leider Mark Rutte heeft maandagmiddag Spijkenisse bezocht om in gesprek te gaan met voorbijgangers. Het was de start van de VVD-verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer verkiezingen van volgend jaar. Rutte zal de komende maanden meer plaatsen bezoeken, maar de primeur was voor Spijkenisse.
Voorbijgangers kregen bij metrostation Spijkenisse Centrum een kop koffie aangeboden en de kans om met Mark Rutte in gesprek te gaan. Naast het maken van een groot aantal selfies kwamen ook serieuze onderwerpen aan bod als gezondheidszorg, ouderenzorg en jongerenwerkeloosheid.

Verkiezingsprogramma

Afgelopen vrijdag heeft de VVD haar verkiezingsprogramma 'Zeker Nederland' gepresenteerd. "De komende tijd gaan we door heel Nederland in gesprek met mensen over het gepresenteerde plan," zegt Rutte. "Ik ga geen toespraken houden, ik ga luisteren."
De gesprekken gaan over uiteenlopende onderwerpen, al merkt Rutte dat hij meer klachten dan complimenten ontvangt. "Maar dat vind ik ook logisch. We hebben de afgelopen jaren in Nederland een hele hoop overhoop moeten halen. Maar we staan er nu gelukkig wel beter voor."