nieuws

DuPont legt fabriek stil na nieuwe lekkage

© archief
DuPont heeft maandagavond een fabriek stilgelegd na een nieuwe lekkage van formaldehyde. Het gaat om een klein lek. Het chemisch bedrijf in Dordrecht zegt dinsdag dat er geen enkel gevaar is geweest voor werknemers of omwonenden.
De giftige stof lekte weg bij de Delrin-fabriek. Daar worden harde plastics gemaakt. Bij het reinigen van een leiding van een van de twee productielijnen lekte via een afsluiter formaldehyde weg. Er wordt geschat dat het om minder dan een kilo gaat.
DuPont heeft besloten de productielijn meteen stil te leggen. Op verzoek van provinciaal gedeputeerde Jansen is ook de andere productielijn stilgelegd.
Het chemisch bedrijf meldt dat de lekkage snel ontdekt werd dankzij nieuwe 'analysers'. Het lek is gemeld bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, die ook op het bedrijfsterrein kwam kijken.
In overleg met deze dienst wordt in de loop van dinsdag besloten of en wanneer de Delrin-fabriek weer in bedrijf wordt genomen.
De fabriek kwam onlangs in opspraak na een formaldehyde-lekkage van meer dan 2700 kilo. In tegenstelling tot het lek van maandag werd het toen niet meteen bekendgemaakt. Het duurde anderhalve maand voordat de lekkage aan het licht kwam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl