nieuws

Krabbendam blijft toch bij Rotterdam Basketbal

Forward Lease Rotterdam Basketbal
Forward Lease Rotterdam Basketbal
Robert Krabbendam blijft toch bij Forward Lease Rotterdam Basketbal. De 30-jarige basketballer zou de club verlaten, maar blijft toch dankzij een externe sponsor.
De Nederlandse center, van 2,12 meter, kwam in 2014 al naar Rotterdam Basketbal. Krabbendam scheurde in januari van dit jaar zijn achillespees en moest daarna een lange periode revalideren. De basketballer uit Amsterdam is nu volledig hersteld van zijn blessure.
Krabbendam kwam van 2008 t/m 2010 uit voor het Nederlands basketbalteam en werd met zijn vorige club Amsterdam twee keer Nederlands kampioen. De Amsterdammer speelde ook nog in het buitenland bij clubs uit Estland en Cyprus.
Tegenover het aanblijven van Krabbendam staat het vertrek van Peter Alexis. De Amerikaanse center kwam in september over van de Philadelphia University uit de Verenigde Staten, maar kon in zijn periode bij de basketballers uit Rotterdam niet overtuigen.
De 23-jarige Amerikaan werd in september gehaald als lange center van 2,13 meter, maar in werkelijkheid was de basketballer 2,07 meter.
Afgelopen zaterdag kwam Alexis in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen ZZ Leiden in actie, maar kon zich niet onderscheiden. Hij scoorde in twintig minuten slechts drie punten. De ploeg van coach Armand Salomon verloor de wedstrijd uiteindelijk met 75-54.