nieuws

Circus Louis Knie laat koeien trucjes doen en dansen

Gedresseerde paarden, messenwerpers, acrobaten en clowns: in Rotterdam strijkt deze week Circus Louis Knie neer. Het Oostenrijkse circus voegt dit jaar een extraatje toe, namelijk gedresseerde koeien. "Ze kunnen alles. Naast elkaar lopen, van plaats wisselen, rondjes draaien, stappen op de piste."
Louis Knie staat bekend om zijn indrukwekkende vrijheidsdressuurshows met Friese en Arabische hengsten die allerlei trucjes doen. Maar wat een paard kan, kan een koe ook, dacht Knie. Hij schafte daarom zes runderen aan; drie bruin-witte en drie zwart-witte.
"Toen is 'ie ze gaan trainen en daar is een unieke en geweldige act ontstaan", vertelt Francisco Belo, die tijdens shows wordt omgedoopt tot de clown van het circus. "Met veel liefde en vakmanschap krijg je zoiets voor elkaar."
Het circus moest vanwege nieuwe regelgeving rondom wilde dieren in circussen afscheid nemen van zijn olifanten. Bijzondere dieren die naast de paarden, lama's en kamelen kunnen optreden, waren dan ook meer dan welkom. Het enige wat de koeien niet kunnen is steigeren.
Het Oostenrijkse circus staat deze week in het Zuiderpark in Rotterdam. Dinsdag werden de tenten opgezet, woensdag is de eerste show.