nieuws

OM eist 2,5 jaar cel voor doodschieten zus

Oploop in de Multatulistraat na de schietpartij.
Oploop in de Multatulistraat na de schietpartij. © Gerlag
Tegen een 28-jarige Rotterdammer is 2,5 jaar cel geëist voor het doodschieten van zijn zus. Het drama was in februari van dit jaar in de Multatulistraat in Rotterdam-Spangen.
Volgens Najim B. schoot hij zijn zus per ongeluk dood, toen hij met een wapen zat te spelen. "Ik dacht dat het een alarmpistool was, dat alleen maar een harde knal kon geven."
Justitie twijfelt aan die lezing. "U heeft 500 euro betaald. Dat is wat veel voor een klappertjespistool. En waarom had u het begraven? Dat geeft aan dat u wist dat het een gevaarlijk wapen was." De verdachte wilde niet zeggen, waarom hij het had gekocht. "Er is geen reden".

Geen motief

Justitie is het wel met de man eens dat Najim B. zijn zus niet expres heeft doodgeschoten en dat er geen motief is. Tijdens de zitting dinsdag had hij het steeds over zijn "lieve kleine zusje." De vrouw was verstandelijk beperkt en zij trok veel met haar broer op.
De verdachte werd dinsdag bijgestaan door enkele familieleden in de rechtszaal. "We staan honderd procent achter hem, ook al zijn we wel boos dat hij een wapen had. We hopen dat hij snel vrijkomt." De man heeft nog geen contact met zijn ouders gehad, omdat hij zich teveel schaamt.

Emotioneel

De Rotterdammer was emotioneel tijdens de zitting. Tegen de rechters: "Het maakt me niet uit wat jullie doen. Ik heb al levenslang. Voor mij hoeft het leven niet meer. Ik ben alleen bang voor God. En ik wil niet nog een slachtoffer maken voor mijn familie."
Najim B. is eerder veroordeeld voor overvallen, waarbij een wapen is gebruikt en voor drugshandel. De rechter in Rotterdam doet op 25 oktober uitspraak.