nieuws

Files door politiecontroles bij Merwedebrug

Vrachtwagenchauffeurs van de weg gehaald voor Merwedebrug
Vrachtwagenchauffeurs van de weg gehaald voor Merwedebrug
De politie controleert woensdagochtend op de A27 of vrachtwagens zich houden aan het verbod om over de Merwedebrug bij Gorinchem te rijden. Er is bij de afrit Avelingen een rijstrook dicht vanwege de controle, wat zorgt voor files tussen Noordeloos en de afrit bij Schelluinen.
Ook op de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht staan files. Vrachtwagens die moeten omrijden vanwege de Merwedebrug zorgen voor opstoppingen tussen de A15 en de verbinding met de A16.
Rijkswaterstaat heeft bij inspecties scheurtjes gevonden in de constructie van de brug. Sinds dinsdag mag dan ook vrachtverkeer dat zwaarder is dan 3,5 ton niet meer over de brug. Onder meer vrachtwagens en lijnbussen zouden de schade aan de brug kunnen vergroten.
Op de eerste dag werd het verbod nog massaal genegeerd door vrachtwagenchauffeurs. Omdat er nog geen officiële borden waren geplaatst, kon de politie nog geen boetes uitdelen.
Sommige chauffeurs komen er te laat achter dat ze de brug niet meer over mogen. Dat leidt soms tot gevaarlijke situaties.
Sinds dinsdagavond staan de borden er wel en mag er wel worden bekeurd. Er zouden ook flyers komen in meerdere talen, maar die waren woensdag nog niet beschikbaar, zegt brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl