nieuws

Arbeidsongeschikten moeilijker aan het werk

Archief werkzoekende bij UWV
Archief werkzoekende bij UWV
Mensen met gezondheidsbeperkingen komen steeds moeilijker aan de bak. Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Volgens de studie hebben Nederlanders met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of arbeidshandicap steeds minder vaak betaald werk.
Een en ander komt onder meer doordat er de laatste jaren meer ouderen of mensen met psychische problemen arbeidsongeschikt zijn geraakt. Die mensen

hebben doorgaans meer moeite met het vinden van een baan, aldus het SCP.
Onderzoekster Maroesjka Versantvoort vindt de uitkomsten van de studie ,,zorgwekkend''. Het aan het werk proberen te helpen van arbeidsongeschikten krijgt al veel aandacht van de politiek in Den Haag. Dat er ondanks al die inspanningen toch sprake is van een verslechtering, betekent volgens Versantvoort dat er verder onderzoek nodig is naar de afwegingen die werkgevers precies maken.
De verslechterde kansen van arbeidsongeschikten op de arbeidsmarkt kunnen ook niet los gezien worden van de economische crisis. Dat maakte het voor hen ook moeilijker om aan het werk te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl