nieuws

'Verliefde' lama in Schiedam blijkt toch minder romantisch

Het leek een mooie maar onmogelijke liefde. De politie in Schiedam meldde dinsdag dat ze lama Chico uit een sloot moesten halen omdat het dier achter een pony aanzat. 'De lama is kennelijk verliefd op de pony', zo stond er in het bericht vermeld.
De waarheid is alleen het tegenovergestelde van liefde, vertelt lama-baasje Rodney Ketting. "Als hij bij de pony aan de andere kant van het water komt, zou hij de pony uitputten en met de borst tegen de grond aandrukken. Met zijn lange nek kan hij dan de pezen van de achterbenen van het paard doorbijten".
Het agressieve gedrag van de lama begon toen hij vader was geworden, een paar maanden geleden. "Het is eigenlijk heel gevaarlijk. Chico is een mannetjeslama en de pony is een hengst, dus ze kunnen elkaar niet uitstaan. Hij vertoont territoriaal gedrag: hij is vader geworden en wil zijn gezin beschermen".
Dat de lama de pony te grazen neemt, is al een keer voorgevallen. "We waren er toen op tijd bij en de pony is er gelukkig goed bovenop gekomen", zegt Ketting. "Toch blijft het voor de lama op een of andere manier een eeuwig spelletje."