nieuws

Boete voor Rotterdamse Pegidaspreekster

Pegida Nederland
Pegida Nederland
Raffie Chohan uit Rotterdam moet een boete van 800 euro betalen voor een toespraak die ze hield tijdens een demonstratie van anti-islambeweging Pegida. De helft van het bedrag is voorwaardelijk, zo heeft de Utrechtse rechter bepaald.
Justitie had een geldstraf geëist van 1000 euro, waarvan 500 voorwaardelijk, voor de speech die de 65-jarige Chohan uitsprak in Utrecht. Ze zei dat de intelligentie en geestelijke gezondheid van moslims wordt bedreigd door "massieve inteelt in de islamitische cultuur".
Chohan sprak ook over de islam als "een krankzinnige ideologie'', die reden zou zijn om "moslims te verachten en te haten''.
Twee weken geleden ontkende de Rotterdamse nog tegen de rechter dat ze haat wilde zaaien. Ze zou alleen hebben willen waarschuwen, omdat ze de gevolgen van de islam uit
haar eigen jeugd kent.
Maar volgens de rechter heeft Chohan geen onderscheid gemaakt tussen ideologie en religie toen ze de islam ,,een krankzinnige ideologie'' noemde. De rechter spreekt van belediging, discriminatie en aanzetten tot haat. Ze zette de tekst van haar toespraak ook op Facebook.
Chohan heeft ondertussen ruzie met Pegida gekregen en haar betrokkenheid beëindigd. De 65-jarige Rotterdamse was woensdag niet bij de uitspraak in haar zaak in Utrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl