nieuws

Van Duinen inzetbaar tegen Roda JC

Mike van Duinen kan zondagmiddag tegen zijn voormalige club Roda JC eindelijk zijn debuut gaan maken bij Excelsior. De spits werd in augustus aangetrokken, maar kampte al die tijd met een enkelblessure.
Saillant detail is dat de oud-speler van ADO Den Haag uitgerekend tegen Roda JC zijn debuut kan maken voor Excelsior. Van Duinen werd vorig seizoen door het Duitse Fortuna Düsseldorf na de winterstop uitgeleend aan Roda JC. In 13 wedstrijden maakte Van Duinen daar 2 goals.
RENTREE
Van Duinen maakte vorige week in duel met Jong Excelsior tegen Jong Feyenoord al zijn rentree op het veld. De spits kan niet wachten om zondag zijn debuut te gaan maken voor het eerste elftal van de Kralingers. ''Ik loop nu toch al een tijdje mee bij de club en ik heb al een hoop getraind, maar nog niet gespeeld. Uiteindelijk kom je hier toch om te spelen'', aldus Van Duinen.

RODA JC
De wedstrijd tegen Roda JC is niet alleen voor Van Duinen een weerzien met zijn oude club. Ook Anouar Hadouir en Hicham Faik speelde voor de club uit Kerkrade. Faik was afgelopen zomer transfervrij, nadat Roda JC zijn aflopende contract niet verlengde. Uitgerekend Faik besliste vorig seizoen het duel tussen Excelsior en Roda JC met een rake vrije trap in de slotfase. ''Het was een vrije trap van ver die ik de zestien in schoot, maar uiteindelijk raakte niemand de bal'', aldus de middenvelder die twee seizoenen speelde voor de club uit Limburg.

Radio Rijnmond

Excelsior speelt zondagmiddag om 14:30 uur op Woudestein tegen Roda JC. Deze wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond Sport.