nieuws

Weer gesprekken over Wellant College in Rotterdam

Het Wellant College
Het Wellant College
Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad wil dat wethouder Hugo de Jonge weer in gesprek gaat met de leiding van het Wellant College. De scholenkoepel wil de vestiging aan de Bosdreef in 2018 sluiten. Daarmee verdwijnt de laatste vorm van vmbo-groenonderwijs uit de stad.
Het Wellant College maakte vorige week bekend de vestiging in 2018 te willen sluiten. Het gebouw in Crooswijk zou te groot, te oud en te duur zijn.
Het bericht leidde tot veel commotie bij leerlingen en ouders. Inmiddels hebben de meeste ouders een petitie ondertekend, waarin zij vragen om de school open te houden. De laatste ouderavond is woensdag.
De petitie wordt binnenkort aan wethouder De Jonge aangeboden. Donderdagmorgen vergadert de gemeenteraad op verzoek van de PvdA en Leefbaar Rotterdam over het voorgenomen besluit.
Contact
Wethouder De Jonge heeft al met het Wellant College contact opgenomen. Hij wil graag de achtergrond van het besluit weten.
Het Wellant College maakte vorig jaar al bekend de toekomst van de vestiging aan de Bosdreef te sluiten. Gesprekken van de gemeente met de scholenkoepel leidde toen niet tot een oplossing, aldus een woordvoerder van het Wellant College.
Overigens lijkt er voor leerlingen van vmbo-3 toch een oplossing in de maak. Zij kunnen vermoedelijk hun opleiding na dit schooljaar toch aan de Bosdreef afmaken.
Alternatief
Andere ouders zeggen dat voor hen moeilijk een alternatief is te vinden.
Ook het EduDelta College in Barendrecht zou, zoals genoemd door wethouder De Jonge, geen oplossing zijn. De lesstof zou enorm verschillen met de opleiding op het Wellant College.