nieuws

Dordt pakt 'ondermijnende' criminaliteit intensiever aan

Binnenstad Dordrecht
Binnenstad Dordrecht © Tom van Vark
Dordrecht gaat de zogenoemde 'ondermijnende' criminaliteit nog intensiever aanpakken. Dat is afgesproken met politie, justitie, Belastingdienst en de sociale dienst.
Sommige buurten lijden volgens de gemeente onder criminaliteit die niet direct zichtbaar is. Het vraagt langdurige en intensieve bestrijding om zo'n buurt weer veilig en leefbaar te krijgen.
Met ondermijnende criminaliteit doelt Dordrecht op georganiseerde hennepteelt, motorbendes, gokken en witwassen. Sommige personen en families terroriseren daarmee een hele buurt.
Voor burgemeester en wethouders van Dordrecht zijn veiligheid en leefbaarheid al jaren speerpunten. Dat beleid helpt wel, maar ze constateren dat er "een taaie laag" is, waarvoor dus extra maatregelen nodig zijn.
De gemeente wil bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit ook de hulp van inwoners, bedrijven en de eigen ambtenaren. Goedwillende mensen worden geactiveerd om die 'verborgen' vormen van criminaliteit vaker te melden.
Er is nu een speciaal meldpunt in de vorm van een e-mailadres: ondermijning@dordrecht.nl.
Dordtse ambtenaren worden speciaal getraind om sneller te herkennen dat er mogelijk misbruik gemaakt wordt van vergunningen, subsidies of uitkeringen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl