nieuws

Gemeenten sturen brandbrief over problemen Merwedebrug

Gorinchem gaat net als gemeenten in Brabant snel minister Melanie Schultz van Haegen om opheldering vragen over de problemen rond de Merwedebrug.
Het onderliggende wegennet in de gemeenten rond de rivier zucht onder de gedeeltelijke afsluiting van de brug. Alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo worden omgeleid omdat er haarscheurtjes in de brugconstructie zijn ontdekt.
Een woordvoerder van de gemeente Gorinchem zegt dat er hard gewerkt wordt aan een brief richting de minister.
Aalburg, Werkendam en Woudrichem in stuurden dinsdag al een brief. Daarin vragen de Brabantse gemeenten om een zeer spoedig herstel van de Merwedebrug en een structurele oplossing voor de toekomst.
De gemeenten wijzen onder meer op de veiligheidsrisico's. 'De afsluiting betekent dat een grote druk op het onderliggende wegennet in onze regio ontstaat door sluipverkeer en door onwetendheid bij bijvoorbeeld buitenlands vrachtverkeer'', zo is te lezen in de brief.
''Omdat deze wegen daar niet op zijn berekend brengt dit veiligheidsrisico's met zich mee. Ook zorgt het voor overlast in de kernen van onze gemeenten.''
Busmaatschappij Arriva gaat reizigers over de rivier voorlopig met kleine busjes vervoeren. Woensdag weken veel buspassagiers uit naar de pont om aan de lange omleidingsroute te ontkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl