nieuws

Jenevermuseum mist HAL-hoofdkantoor/Hotel NY

Het tot Hotel New York herverbouwde Holland Amerika Lijn-hoofdkantoor in Rotterdam zijn samen met Paleis 't Loo de ontbrekende schakels in de KLM_jeneverhuisjes-verzameling van het Schiedamse Jenevermuseum-hoofd collectiebeheer Henk Hettinga.
Omdat de KLM alleen 'frequent flyers' oftewel regelmatig 1e klas vliegende reizigers bij het behalen van een vastgesteld aantal gevlogen kilometers zo'n mini-huisje krijgen en er in Marokko beperkte aantallen van worden gebakken, is er moeilijk aan te komen.
Verwoedt Jeneverhuisjes-zamelaar Hettinga is na de doop en lancering van het karakteristieke Delftsblauwe HAL/Hotel NY-gebouw door Lee Towers, dan ook naarstig op zoek.
Om z'n hele collectie van bijna honderd jeneverhuisjes te complementeren zou ie naast het HNY-baksel ook nog graag in bezit komen van een Paleis 't Loo-pronkstuk.
Kosten noch moeite worden er door de Jenevermuseum-directie gespaard om als enige in de hele wereld voor de complete verzameling bijeengegaard te houden in hun antiek pand aan de Lange Haven.
Voor plaatsing van het meters hoge Delftshavensblauwe Empire-State Building kunstwerk-gevaarte bijvoorbeeld, moesten drie jaar geleden, met nadrukkelijke toestemming van Monumentzorg, twee houten vloeren nog op maat uitgezaagd.
Alleen frequent flyers die het 25 jaar bij en met de KLM volhouden komen in aanmerking voor dit air-miles-kleinood.
Henk Wie oh wie helpt zamelehijgerige Henk Hettinga uit of liever gezegd aan z'n natte jeneverdroom?