nieuws

Neptunus stelt Ronald Jaarsma aan als hoofdcoach

Het bestuur van honkbalclub Curacao Neptunus heeft in Ronald Jaarsma een nieuwe hoofdcoach gevonden. De voormalig assistent-coach van L&D Amsterdam volgt in het Familie Stadion Evert Jan 't Hoen op.
De aanstelling van Jaarsma komt niet als een verrassing. Een week voor de finale om de landstitel die Neptunus met 4-2 van Amsterdam won, lekte uit dat hij in onderhandeling was met de Rotterdamse club. De leiding van Amsterdam besloot daarop Jaarsma per direct op non-actief te stellen.
Dat Neptunus afscheid neemt van 't Hoen is best opmerkelijk, zeker gezien de uitleg van het bestuur. De leiding van de club liet in een persverklaring optekenen dat zijn opvolger Jaarsma de opdracht meekrijgt de maximale potentie van de spelersgroep te benutten. Onder leiding van 't Hoen werd Neptunus in vier jaar tijd vier keer kampioen en pakte het voor het eerst in elf jaar weer de Europa Cup.
Ronald Jaarsma begon zijn honkbaloopbaan als veertienjarige bij het Bussumse HCAW. Hij kwam in de jaren negentig als speler in twee periodes voor Neptunus uit. De laatste jaren maakte hij deel uit van de coaching staff van L&D Amsterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl