nieuws

Sterke groei in contactloze betalingen

Pinnen (cc Wikipedia/ING)
Pinnen (cc Wikipedia/ING)
Contactloos betalen wint steeds meer aan populariteit. Dit jaar groeit het gebruik elke maand met 10 procent, waardoor inmiddels ruim één op de vijf pinbetalingen in winkels op die manier wordt uitgevoerd. Dat meldde Betaalvereniging Nederland donderdag.
De belangenbehartiger van banken en betaalinstellingen telde vorige maand circa 65 miljoen contactloze betalingen. In totaal zijn inmiddels meer dan een half miljard betalingen in Nederland contactloos afgehandeld.
Contactloze betalingen worden vooral gebruikt bij bedragen van minder dan 25 euro, waarbij geen pincode hoeft te worden ingevoerd. Het gebruik bij grotere bedragen, waarbij wel een pincode wordt gevraagd, neemt echter toe. In de eerste helft van 2016 was de waarde van 8 procent van de contactloze betalingen hoger dan 25 euro, tegen 5 procent vorig jaar.
Detailhandel Nederland reageerde donderdag verheugd op de groei. ,,Contactloos betalen maakt het nog aantrekkelijker om niet met contant geld te betalen, wat weer bijdraagt aan de veiligheid van de winkeliers en de medewerkers'', aldus de belangenvereniging van winkeliers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl