nieuws

Unilever verwacht snelle oplossing met Tesco

unilever1616
unilever1616
Unilever vertrouwt erop dat zijn producten snel weer via de webshop van de Britse supermarktketen Tesco te koop zullen zijn. Dat zei de financieel directeur van het concern, Graeme Pitkethly, donderdag tegen analisten.
Onder meer de in Groot-Brittannië populaire Marmite-spread, wasmiddelen van Persil en verzorgingsproducten van Dove waren donderdag niet verkrijgbaar in de webshop van Tesco, vanwege een geschil tussen het supermarktbedrijf en zijn toeleverancier over de inkoopprijzen. Unilever vraagt hogere prijzen dan voorheen, als compensatie voor de waardedaling van het pond sinds de Britse keuze om de EU te verlaten.
Pitkethly sprak zijn vertrouwen in een snelle oplossing uit, maar wilde verder niet op het conflict ingaan. Hij benadrukte wel dat Unilever minder dan 5 procent van zijn totale omzet in Groot-Brittannië haalt.
Volgens gegevens van Bloomberg is Tesco de op twee na grootste klant van Unilever, na Wal-Mart en Kroger. Volgens The Guardian zou het Brits-Nederlandse concern de prijzen die Tesco moet betalen met zo'n 10
procent willen verhogen.