nieuws

Groothandel in harddrugs opgerold in Rotterdam

© Politie Rotterdam
De politie heeft bij drie invallen in totaal ruim 48 kilo harddrugs, 213.000 euro contant geld en een vuurwapen gevonden. Dat gebeurde in woningen in Rotterdam-Zuid, Rotterdam Ommoord en Barendrecht.
Zes verdachten uit Rotterdam, Barendrecht en Zaandam zijn gearresteerd.
Rechercheurs deden onderzoek naar drie drugspanden. In de eerste woning zijn twee bewoonsters, een moeder en dochter (37 en 18 jaar), en een 42-jarige Rotterdammer aangehouden.
De woning bleek inderdaad te worden gebruikt voor drugshandel, want agenten vonden er 48 kilo aan cocaïne en speed, 7 kilo versnijdingsmiddel en een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal.

Groothandel

Door de grote hoeveelheid drugs denkt de politie dat de verdachten de woning gebruikten als groothandel: niet leverend aan gebruikers, maar aan dealers.
Tijdens de doorzoeking hier, waar onder meer een vuurwapen met munitie en drie auto's in beslag werden genomen, kwam er man aan de deur. Het gaat vermoedelijk om een klant. Deze 49-jarige Zaandammer, had ruim 144.000 euro bij zich. De politie pakte hem direct op voor witwassen.

Barendrecht

Bij de inval in een huis in Barendrecht werden een man van 35 en een 39-jarige vrouw gearresteerd. De politie vond hier bijna 60.000 euro contant geld en zestien dure exclusieve merkhorloges. Het geld, de horloges en een auto, zijn in beslag genomen.
De derde inval werd gedaan in een bedrijfspand in Rotterdam-Ommoord. Die actie leverde 'behalve waardevolle informatie' geen bijzonderheden op, aldus de politie.